Annons
Insändare

Fråga invånarna på öster först

Förr var debattörerna mot ringväg med östlig nerfart till färjorna tydliga med att de inte ville att man ”rörde infrastrukturen” ute på öster.
Publicerad 15 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Axel Bengstsson lämnar in namnunderskrifter för en folkomröstning om hamninfarten.
Axel Bengstsson lämnar in namnunderskrifter för en folkomröstning om hamninfarten.Foto: Tomas Nyberg

Gärna en nerfart, men inte ute i den östra delen av Trelleborg. Beslutet (ringväg med östlig nerfart) klubbades igenom i kommunfullmäktige den 29 februari 2016. Trots en förkrossande majoritet med röstsiffrorna 47 ja mot 2 nej och 2 avstod, ansågs detta inte vara tillräckligt demokratiskt. Därför startade man en namninsamling om en folkomröstning.

”Jag anser att det är politikerna som ser helheten och det bästa för Trelleborg.”
LBP

Som det ser ut nu i inläggen från Fängelsefritt Trelleborg är det bara en tidsfråga innan röster höjs om ännu en folkomröstning. Då är det en klar och tydlig signal till politikerna i Trelleborgs kommun – innan ni överhuvudtaget fattar ett beslut som påverkar östra delarna, fråga oss först! Detta bromsar också upp beslutsprocessen. På sikt undergrävs de demokratiska kommunvalen om vi skall folkomrösta vart fjärde år om varje stor fråga som rör Trelleborgs framtid. Jag anser att det är politikerna som ser helheten och det bästa för Trelleborg.

Annons

I ett inlägg (den 6 april) skriver Fängelsefritt Trelleborg att vi skall värna om kustlinjen med dess stränder! Vad jag vet så skall fängelset placeras norr om väg 9, inte nere vid kusten! Har jag fel?

LBP

Annons
Annons
Annons
Annons