Annons
Insändare

Fortsatt hamnelände?

Insändare • Publicerad 8 juni 2007

Den 30 maj i år stod det att läsa i Trelleborgs Allehanda att hamnstyrelsens ordförande hade avvisat ett förslag om samarbete med Ystads hamn!

Vad förslaget innehöll redovisades inte.

Annons

Vi kan därför gissa och spåna fritt om vad förslaget eventuellt kan ha innehållit.

1. Underliggande fakta kan vara att både Trelleborgs och Ystads hamn har utbyggnadsplaner.

2.Statens hamnutredare Birgersson tycks, enligt tidningen, ha haft någon idé om hur ett samarbete kunde tänkas se ut.

3. Ett annat faktum är att det bland innevånarna i de båda hamnstäderna råder ett utbrett missnöje med hamntrafiken. Det man ondgör sig över är de olägenheter, i form av buller och giftiga avgaser, som sköljer över dem.

Vågar man gissa att det var människornas oro och missnöje med luftföroreningarna som fick hamnutredaren att agera? Om så var fallet varför motsätter sig Trelleborgspolitikerna ett förslag som kanske har för avsikt att minska eller helt eliminera hälsoriskerna för stadens innevånare? Jag anser att politikerna bör redogöra för Trelleborgarna vad det är som de säger nej till!

Vi kanske föredrar bättre livskvalité för oss, framför att hamnen tjänar en krona mer. Till syvende och sist så föredrar vi definitivt ett bra liv ovan jord framför att förgiftade läggas i en för tidig grav.Tom Lindorff

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons