Annons
Insändare

Försöker kommunalrådet föra alla på öster bakom ljuset?

Svar till kommunalrådet Ulf Binsgård (den 12 juli).
Insändare • Publicerad 16 juli 2013
Foto: Tomas Nyberg

Kommunalrådet har inte förstått poängen. En infart för lastbilar och bilar från ett truckcenter vid Svartesjö innebär en fruktansvärd påverkan för alla längs väg 9. För 300 barn på Östra skolan är det 50 meter från skola till infart.

Göra så lite ingrepp i befintlig bebyggelse som möjligt, skriver kommunalrådet. Han har inte förstått att det handlar om människor, om barn och deras rättigheter! Om deras hälsa. Följer du inte något av debatt och larmsignaler om partiklar? Han pratar om byggnader och så effektiv trafiklösning som möjligt. Man tar sig för pannan och undrar vilken människosyn den här personen har.

Annons

Kommunalrådet pratar om att endast ett hus kommer att rivas. Varför har då fastighetsägare fått information om eventuell inlösen av fastigheter? Varför beskriver man i detaljplanen för Östra Skolan att det ska vara bullerplank på 3,5 meter och nedsänkning av vägbana på östra sidan av järnvägen?

Försöker kommunalrådet föra alla på öster bakom ljuset? Varför reagerar inte övriga politiska partier? Tycker ni det är ok att ha infarten, oavsett vilken sida om skolan den går, så nära barnen?

Men kommunalrådet avslöjar en sak: någon värdig människosyn har han inte.

Nilla Olsson
Lennart Sjöstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons