Insändare

Försök inte trolla bort de verkliga problemen

Det är märkligt med motståndarna till kärnkraft; antingen döljer de problemen med stängningarna av verken medvetet eller så förstår de helt enkelt inte problemet.
Publicerad 10 mars 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är den 25 november klockan 18.00 när solen inte lyser, det är 10 minus och vindstilla som är problemet; då saknas massor av el och det hjälper inte med effektivisering eller att hundratusentals vindsnurror och solpaneler tas fram, skriver Hans Emanuelsson.
Det är den 25 november klockan 18.00 när solen inte lyser, det är 10 minus och vindstilla som är problemet; då saknas massor av el och det hjälper inte med effektivisering eller att hundratusentals vindsnurror och solpaneler tas fram, skriver Hans Emanuelsson.Foto: Patric Söderström

Det kvittar vilka överskott som produceras i juli mitt på dagen när det blåser bra. Det är den 25 november klockan 18.00 när solen inte lyser, det är 10 minus och vindstilla som är problemet; då saknas massor av el och det hjälper inte med effektivisering eller att hundratusentals vindsnurror och solpaneler tas fram. Det kommer ingen el. Det är då oljeverk startas och brunkolsel köps.

”Det är då oljeverk startas och brunkolsel köps.”
Hans Emanuelsson

Det behövs inte göras med tillräcklig kärnkraft som är så dimensionerad att den räcker vid driftsstörningar med mera hos olika anläggningar. Dölj inte eller försök trolla bort de verkliga problemen när ni argumenterar; det finns tider då alternativa källor helt enkelt inte ger någon ström oavsett hur många de är. Då behövs alternativ det går att lita på. Det är väl bra om dessa är rena eller?

Hans Emanuelsson