Annons
Insändare

Försök inte backa nu, Rolf!

Slutreplik till Rolf Olsson (mp) (den 19 maj). Rolf Olsson, miljöpartiet (eller är som representant för barnfilmklubben i Anderslöv?) försöker nu dra tillbaka det han sagt. Nu har han helt plötsligt inte sagt något om BoIK:s verksamhet. Detta trots att deras styrelseledamot kraftigt reagerat på Olssons påstående. Jag skall friska upp ditt minne igen.
Insändare • Publicerad 20 maj 2008

Du har påstått att de inte avser använda samlingsrummet för alla i Anderslöv. Det skall vara ett klubbrum för BoIK:are enligt din förra insändare. Jag har också hört via andra miljöpartister att du starkt ifrågasätter vad de skall ha rummet till. Fikarum för fotbollsspelare har bland annat nämnts i sammanhanget. Det är en grov kränkning av en förening som vill ställa upp och göra något positivt för våra ungdomar. Olsson verkar främmande för denna typ av samarbete. Det skall kommunen sköta enligt Olsson. Vi är av annan mening. Vi ser det som ett utmärkt sätt att jobba. Vi kommer att försöka hitta alla vägar för ett samarbete mellan kommun, näringsliv och förening. Detta gäller i flera sammanhang framöver.

Att sedan inte Rolf Olsson känner till att konsulten WSP ritat upp ett förslag och där fastighetsnämnden räknat fram en kalkyl, visar mer på interna problem i mp än att andra brustit. Denna drogs för över ett års tid sedan i kommunstyrelsen och åtskilliga gånger i nämnden där även mp har en representant. Detta blev dock för dyrt. När vi sedan (som jag redan skrivit flera gånger) ville gå fram med bara omklädnadsrummet så protesterades det mot detta.

Annons

Då fick det bli en nedbantad tredje lösning för att nå en framkomlig väg i detta ärende som fick forcera och som sedan blev kantat av jantelag och avundsjuka. Det märkliga är att Olsson inte kan prata med sin egen partikamrat i nämnden om detta.

Han kunde också ringt mig eller Josefin som allians-kamrater så hade han kunnat få svar på alla sina frågor. Det är uppenbart varför. Det går däremot bra att ringa sin partikamrat när det gäller att sprida negativa beskyllningar mot BoIK.

Att du inte ville svara på jävssituationen förstår jag.

Vi är nu sju partier som vill få slut på detta nu och ge Anderslövs ungdomar ett omklädnadsrum och ett tillhörande samlingsrum som kan bidra till att fotbollen får en fungerande verksamhet och att rummet blir ett komplement till den befintliga verksamhet som finns på gården.

Olsson tycker bara att det finns några få som driver på stan men jag tror nog han är ganska ensam om det tyckandet. Jag vet att det behövs.

Mats Svensson, ordförande fritidsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons