Annons
Insändare

Förslagsställarna bör kallas

Genom lag 2007:68 har medborgarna getts möjlighet att ställa medborgarförslag. När medborgarförslag handläggs bör eller ska förslagsställaren kallas, för att kunna plädera och argumentera för förslaget. Följer kommunfullmäktige denna regel?
Insändare • Publicerad 11 mars 2010

I protokoll § 212 medborgarförslag 2009:15, gällande flytt av Hemmesdynge hembygdsmuseum till Smygehamns udde har förslagsställaren ej blivit kallad. Följer kommunfullmäktige kommunallagen?

Har möjlighet getts att överklaga till förvaltningsdomstol? Kommunstyrelsen säger att den ej kan ta något beslut förrän den nya detaljplanen är bestämd.

Kommunstyrelsen bör därför uppmana kulturnämnden att värnar Söderslätts kulturvärden som är väl samlade i Hemmesdynge museum. Att flytta museet till Smygehamn och udden skulle medföra att 600 000 turister och inte minst barn, fick möjlighet att ta del av var Akka startade sin resa genom Sveriges land. Vissa delar av samlingarna som finns i museet är unika. Fotomaterialet över Sydkusten till exempel hur det såg ut i början av 1900-talet. Udden bör göras attraktiv, inga glaspalats. Släpp fram hembygdskulturen.

Nilla Andersson
Granats väg 33, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons