GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förskräckligt att så många är ensamma

Hur har vi i Trelleborgs kommun byggt upp vår säkerhet och grannsamverkan för att förebygga äldres ensamhet? Frågan är aktuell efter att riksmedia nyligen rapporterade om en ensam man som legat död en längre tid.
Publicerad 24 november 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten funderar över att många är ensamma.
Skribenten funderar över att många är ensamma.Foto: Jessica Gow/TT

Har Trelleborgs kommun något kontroll, någon statistik, över var dessa ensamma människor bor och hur de mår? Kontrollen av ensamma, hur dokumenteras detta, hur följer man upp att man inte missat någon?

Detta borde vara en tankeställare framför allt nu när vi närmar oss just den tiden på året som är den värsta tiden för alla, ensamma – unga, ensamstående, äldre, äldre på boendehem. Just nu behöver alla dessa människor all den kärlek och omtanke som vi alla kan dela med oss av. Varför inte titta till grannen?

Dela med dig, få igång en samverkan bland de boende i ditt område, det där lilla kommer man ihåg.

Men först och främst ligger detta med besök på hemtjänst om sådan finns eller på kommunen. Ingen får glömmas bort.

Så du måste fråga dig själv först, vad kan du göra…?

Sten Grönberg, Smygehamn