Annons
Insändare

Förbluffande dubbla budskap från (S)

Är det månne valfiske sossarna bedriver?
Publicerad 15 mars 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att S fiskar röster från alla håll inför årets val.
Skribenten menar att S fiskar röster från alla håll inför årets val.Foto: Tomas Nyberg

Nu menar jag inte valfiske som bedrivs på till exempel Island utan att man är ute och fiskar efter röster till årets val.

Förbluffas över det dubbla budskap som den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppens svarsinlägg i TA (den 1 mars) innebär.

Annons

Min uppfattning är att man försöker blidka alla oss som är motståndare till östlig hamninfart genom att rösta för att pausa arbetet i väntan på folkomröstningen.

Min uppfattning är att man vill föra fram budskapet ”rösta på oss” vi står på er sida.

I svarsinlägget för man också fram på ett väldigt tydligt sätt att man är för såväl ringväg för tung lastbilstrafik som en östlig hamninfart.

Min uppfattning är att här fjäskar man in sig hos alla som är för östlig hamninfart med budskapet ”rösta på oss” vi står på er sida.

Jag skulle gärna vilja ha svar från ovan nämnda grupp om de har en patentlösning på hur ringväg och östlig hamninfart skall finansieras.

Det verkar som att sossarna också kör huvudet i sanden och totalt ignorerar Trafikverkets och länsstyrelsens ovilja till finansiering eller medverkan.

”Min uppfattning är att här fjäskar man in sig hos alla som är för östlig hamninfart med budskapet ”rösta på oss” vi står på er sida.”
Peter Svensson

Hur kan ni också acceptera att tusentals lastbilar varje dag skall köra runt vår stad på en flera kilometer lång ringväg och spy ut dieselavgaser, tycker ni inte att vår luftkvalité är tillräckligt dålig som den är?

Hur kan ni acceptera att människor tvingas bort från sina bostäder när fastigheter inlöses för att bana väg för östlig hamninfart?

Hur kan ni acceptera att göra intrång på och förstöra en del av den idylliska östra stranden?

Har ställt dessa frågor i flera insändare tidigare utan att ha fått några svar, kanske har jag bättre tur denna gången?

Annons

Man kan ha många uppfattningar om mycket, och min bestämda uppfattning är att min röst i kommunvalet den får ni inte så fiska inte efter fler röster här.

Peter Svensson, Kullagrundsgatan

Annons
Annons
Annons
Annons