Annons
Insändare

Förbättringar sker ständigt – ny konstgräsplan i vår

Svar till Fotbollsälskare (den 23 december).
Insändare • Publicerad 3 januari 2012
Foto: 

Tack för dina synpunkter. Jag är också fotbollsälskare och idrottsälskare över huvud taget och tycker det är bra att någon lyfter fram dessa frågor. Dock vill jag rätta till några saker:

Kommunen har inte bara en utan två konstgräsplaner och en tredje är på gång i Smyge under våren.

Annons

När det gäller konstgräset så har vi som du beskriver det en fantastisk plan på Köpinge som varit oerhört uppskattad såväl på vintern som vid översvämningarna i somras och utan den hade det varit snudd på katastrof. Sedan tidigare har vi konstgräs i Anderslöv och där kommer vi att byta ut själva ”gräset” enligt planen under 2012. I Smygehamn kommer också en plan som håller för seriespel i alla divisioner under våren. Vi kommer då att ha tre konstgräsplaner. Det har alltså tillkommit två under de senaste två åren och det är inga ”snik”varianter” utan av högsta klass. Att det spelas mycket på en plan är utmärkt och det är precis det vi vill nämligen att nyttjandegraden ska vara hög och det är ju ett stort motiv för just konstgräs. Detta betyder oerhört mycket för fotbollsgymnasiet, skolor, ungomslag och A-lag i såväl topp som bredd. Jag håller dock med om att det behövs ännu fler i innerstan. Samtidigt som vi måste se till att de med stora ungdomskullar på landsbygden kan erbjudas träning på vettiga tider. Hela kommunen måste leva.

Som nämnd betraktat har vi ju ytterst små resurser och är ju självfallet då beroende av kommunfullmäktiges beslut och det har varit många kamper genom åren men jag måste säga att under de fem åren jag själv haft förmånen att vara ordförande så tycker jag man har lyssnat ganska bra på oss även om det i det politiska spelet ska tjafsas lite först som brukligt är. Om jag håller mig till de åren som jag kan bäst det vill säga där jag själv suttit vid rodret så vill jag säga att vi faktiskt fått igenom mycket och det är vi glada för i nämnden. Vi har också haft stor enighet från nämndens sida vilket också varit en styrka. Jag tycker därför att det hänt väldigt mycket. Några exempel är:

Föreningarnas hus som är fullt uttnyttjat för motionsidrott, kraftsport, kanslier, omklädnadsbyggnad i Anderslöv med diverse aktiviteter, två konstgräsplaner, supermoderna tennisbanor på Albäck, renovering av Söderslättshallen med nya golv (och ishallen ligger i pipelinen under nästa år enligt planen), flera förbättringar och investeringar på Vångavallen med mera. Behovet kommer alltid vara större än utbudet men här ligger utmaningen i framtiden. Det kommer krävas lösningar där både kommun, näringsliv och föreningar samverkar.

Sedan kan väl definitivt sägas att nämnden i vart fall satsar på de unga. Vi kan väl stolt säga att Trelleborg är en av en handfull kommuner som har nolltaxa för ungdomar vilket vi tog enhälligt i nämnden för cirka sju-åtta år sedan och behållit sedan dess trots tuffa ekonomiska villkor.

För att avsluta med fotbollen igen så har placeringen av arenan stor betydelse för var man ska satsa och som det nu ser ut så tror jag man bör lägga en konstgräsplan på D-planen och/eller A-planen på Vångavallen och det vet vi ju förhoppningsvis snart. Köpingeskolans utveckling följer vi också med intresse inte minst för att få fram omklädnadsrum och även ur fritidsgårdsperspektiv.

Jag kan nog tala för alla oss i nämnden att vi kommer att kämpa för föreningslivet så mycket vi bara kan.

Nilla Olsson
Mats Svensson, Kdordförande Fritidsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons