Annons
Insändare

Föräldraansvaret saknas!

Jag tycker också att det är väldigt tråkigt att barn på sex år ska behöva anmälas men tyvärr är det så vårt samhälle ser ut.
Publicerad 26 maj 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett annat problem är TikTok som många följer och får många idéer ifrån, där de uppmanas att göra saker som blir helt fel., skriver Pia Fredriksson.
Ett annat problem är TikTok som många följer och får många idéer ifrån, där de uppmanas att göra saker som blir helt fel., skriver Pia Fredriksson.Foto: Michael Dwyer

Barn, som är väldigt lågt ner i ålder, förstör och det måste vi som är vuxna, och framförallt föräldrar, ta ansvar för att få slut på. Vi måste även sätta ner foten och visa vad konsekvenserna blir av att man behöver polisanmäla, för att visa vad som händer när ingen annan gör något.

Vi ser ju hur kriminella använder sig utav unga människor för att utföra mycket grova brott. Detta är en mycket farlig utveckling i samhället som vi måste ta tag i även om det är barn det gäller. Föräldrarna måste vara mycket mer engagerade i sina barns uppväxt och deras fritid för att få bukt med dessa problem.

”Föräldrarna måste vara mycket mer engagerade i sina barns uppväxt och deras fritid för att få bukt med dessa problem.”
Pia Fredriksson, Beddingestrand
Annons

Ett annat problem är TikTok som många följer och får många idéer ifrån, där de uppmanas att göra saker som blir helt fel. En utveckling i fel riktning som vi borde ta tag i och även där föräldrarna som ser vad deras barn följer på nätet. Tyvärr ser vårt samhälle ut så att vi som vuxna måste ha stenkoll på vad just mitt barn håller på med –det kallas föräldraansvar och det måste tas på fullaste ansvar .

Pia Fredriksson, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons