Annons
Insändare

Sluta ”gläfsa” politiker – för Trelleborgs bästa

Partier i Trelleborgs kommunfullmäktige har nu under de två senaste valperioderna gläfst om föreslagen ny hamninfart och ringväg.
Publicerad 11 mars 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten tycker att de lokala politikerna lägger för mycket tid på att gläfsa om hamninfart och ringväg.
Skribenten tycker att de lokala politikerna lägger för mycket tid på att gläfsa om hamninfart och ringväg.Foto: tomas nyberg

Kommuninvånare från väst till öst har under tiden ställts mot varandra och en del förhastade beslut har fullmäktige nickat ja till – inlösen hus östra stranden till exempel.

Och åtskilliga miljoner skattepengar har gått åt till specialbeställda ‘expert-utredningar’ och ‘lobby-specialister’.

Annons

Trafikverket kommer inte under överskådlig tid att ompröva sin ställning, det vill säga man är helt kallsinnig till kommunfullmäktiges beslut och länsstyrelsen har sin åsikt lika klar.

Då är ju kontentan att under minst de två-tre följande mandatperioderna kommer gläfset att fortsätta, om inte partierna skulle kunna komma överens om ett moratorium, det vill säga lägga frågan på is tills det att den om möjligt har realistiska förutsättningar att enligt taget beslut genomföras.

Prata ihop er, fixa konsensus för Trelleborgs bästa. Vi är nu en attraktiv inflyttningskommun med stor potential till ytterligare utveckling, helst dock inte med Vellinge-syndrom.

”Prata ihop er, fixa konsensus för Trelleborgs bästa.”
Rune Roth

Skola, vård, äldreomsorg, kommunikationer etc – kräver inte bara vackert prat utan kunskap – alltså investering i kompetens snarare är färgglada bilder av Sjöstadsdrömmen.

Samtliga partier, glöm nu stridsyxan hemma och kom i första skedet överens om att förbättra västra infarten med alla medel och därefter sök enighet om kommunens utveckling.

För så här kan det inte fortsätta!

Rune Roth, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons