Annons
Insändare

För några höghus i hamnens skull…

Publicerad 6 september 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För några höghus i hamnens skull ger kommunen ut flådiga bilder på nätet och i trycksaker för att manipulera oss in i en helt annan fråga.

För några höghus i hamnens skull menar kommunstyret att en intelligent lösning med hamntillfart från väster är svår och dyr men från öster är det lätt och billigt.

Annons

För några höghus i hamnens skull väntar moderater, kristdemokrater och sverigedemokrater med att redogöra för de verkliga konsekvenserna för oss trelleborgare.

För några höghus i hamnens skull menar moderater, kristdemokrater och sverigedemokrater att det är Trelleborgs Hamn AB som betalar för en ny hamntillfart och antyder då som att det är någon annan än vi trelleborgare som skulle betala. Men som trelleborgare är jag delägare i hamnen och blir alltid den som slutligen får ta ansvar för hamnens ekonomi.

För några höghus i hamnens skull är styret så angelägna om en hamntillfart från öster att man inte inväntar statens konkreta medverkan i planering och finansiering.

För några höghus i hamnens skull blir det som är hela Sveriges ekonomiska angelägenhet vi trelleborgare som får stå för notan.

För några höghus i hamnens skull är nonchalansen mot oss väljare så stor att den moderata fullmäktigeordföranden redan före valet uttalar att Moderaterna tänker köra sitt race oberoende av valutgången.

För några höghus i hamnens skull ska tusentals lastbilar dagligen köra flera mil extra och fungera som fängelsevakter som håller oss inlåsta i vårt självvalda fängelse för all framtid! Som batonger har dom avgaser, oljud och allmän ödeläggelse.

För några höghus i hamnens skull tycker styret säkert att jag överdriver när jag påstår att halva Söderslätt kommer att asfalteras om en östlig hamntillfart blir verklighet. När det handlar om tider av kommande matbrist och det handlar om Sveriges finaste jordbruksmark då kanske man kan tillåta sig lite överdrifter för att påtala idiotin över en östlig hamntillfart.

Carl Göran Liljeberg

Annons
Annons
Annons
Annons