Annons
Insändare

För dåliga parkeringsmöjligheter i stan

Angående Petter Birgerssons ledartext "Väljarna Bingsgård glömde" på opinionssidan den 3 augusti.
Insändare • Publicerad 14 augusti 2013
"De P-skyltar som visar gratis i en halvtimma eller en timma - vad säger de till trelleborgarna? Du behöver inte komma hit", skriver Brian Mansell.
"De P-skyltar som visar gratis i en halvtimma eller en timma - vad säger de till trelleborgarna? Du behöver inte komma hit", skriver Brian Mansell.Foto: Tomas Nyberg

Äntligen någon som fattar lite av Trelleborgs problem. Hur många bor utanför stadskärnan, eller mer än 500 meter från livsmedelsbutiker, det vill säga måste ha bil för att storhandla? Jag ser aldrig någon på gatan bärande fyra matkassar. Man kan nästan påstå att 90 procent av kommunen är bilberoende, då väljer man gratisparkering i första hand. Då är Vellinge, Höllviken, Mobilia och Svågertorp inte så långt borta och lika mycket att välja, ofta mer.

De P-skyltar som visar gratis i en halvtimma eller en timma - vad säger de till trelleborgarna? Du behöver inte komma hit. Eller, det går bra att köpa ett paket cigaretter, men du hinner knappt äta dagens. Det är tvåtimmarsparkering som alla kör runt i staden efter (50 platser?). Vellinge eller Höllviken har inget under två timmar, fyra timmar vid Mobilia. Jag tyckte Arenan i Malmö är förnuftig med gratis parkering under lunchtiden!

Annons

Pågatåg i all ära, men hur många bilister räknar ut att det tar mindre tid att köra till och parkera i Malmö, till en liten extra kostnad? (Klart val om man bor i centrum och jobbar centralt i Malmö). Upplys om parkeringspolitiken för Pågatåg nu, inte efter faktumet.

Sedan är det gatuparkering, alla jag har frågat som inte bor på en sådan gata, kan inte regeln, hur kommer det att sluta? Bättre att köra gatustädning direkt efter sopbilen, då blir det bara två dagar i månaden man måste tänka på.

Tänk på att Trelleborg är en småstad i en landsbygdskommun.

INTERNAL INTERNAL
Brian Mansell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons