Annons
Insändare

Folkpartiet vill hjälpa till att rädda Trelleborg

Svar till Ivar Ek (den 24 juni). Vi delar dina visioner om att rädda Trelleborg och vi arrangerade därför i samarbete med Vuxenskolan en presentation i Café Vattentornet den 28 april av "Samhällsbyggnad Trelleborg” gjord av Landskapsarkitekterna i Alnarp.
Insändare • Publicerad 30 juni 2009

18 landskapsarkitekter från åtta olika länder gjorde sina slutarbeten vid Lantbruksuniversitet i Alnarp genom att specialstudera hur man skapar bästa utvecklingsmöjligheter för framtidens Trelleborg. De hade många olika förslag på hur Trelleborg kan återta sin koppling till havet och hamnen till nytta för såväl boende, företagande och besökare.

De visade på hur Trelleborg kunde bli en mer attraktiv och miljövänlig kommun med renare stad och boendevänliga trafiklösningar. Deras arbeten innehöll olika förslag på hamnanläggning både i öster och väster samt i havet och med tillfarter för såväl järnväg som bilar i tunnlar och/eller nedsänkta tråg. Detta skulle ge Trelleborgarna bättre åtkomst till hamnen samt havet och stränderna, både för rekreation och boende.

Annons

Även om alla förslag hade olika idéer och inriktning så hade de en slutsats gemensam. Samtliga presentationer rankade kommunens förslag till infrastruktur som den sämsta lösningen.

Folkpartiet och Vuxenskolan genomförde denna presentation själva eftersom kommunledningen och stadsbyggnadschefen var negativa till att presentera de olika idéerna till framtidens samhällslösningar för kommuninvånarna.

Jag återkommer i andra sammanhang med att visa på mångfalden av lösningar som ger alla friheten att ta in friska idéer och värdera det som var och en anser bäst.

Nilla Andersson
Bertil Larsson (FP)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons