Insändare

Folkomrösta om yttre ringvägen

Var på en av Ulf Bingsgårds pubträffar.
Insändare • Publicerad 12 mars 2013

Jag ställde en del frågor och de besvarades inom de ramar som framförts tidigare. Frågade om de tänkt utreda kostnaden för en infart från väster. Men där blev det kalla handen. Motiveringen var att tidigare utredning med en tunnel in var tillräckligt, den visade att kostnaden var för hög och med den vattenmängd som marken innehåller gjorde det omöjligt.

Min uppfattning är att han hade rätt när det gällde vattnet men en utredning med tunnel är inte det samma som en nersänkning av vägbanan. En trafik med stor del tung trafik ska definitivt vara skild från övrig trafik. En väg utan korsande vägar bör vara något att eftersträva. Enda alternativet är infart från väster.

Enda möjligheten att få någon rättsida på infart till hamnen är att stoppa den miljöförstörande tänkta yttre ringvägen. Detta görs lättast genom en folkomröstning där det ställs krav på en riktig utredning sker om vad som är bäst för Trelleborgs framtid.

Ulf Bingsgård pubkväll var mycket trevlig och det blev till och med lite småprat på övertid.

Nilla Olsson
Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.