Annons
Insändare

Folkomrösta om en motorväg

Insändare • Publicerad 25 juni 2007

Angående E6-frågan och beslutet att bara bygga motorväg mellan Vellinge och Skegrie. Hur kan man rösta för detta alternativ?

Som Trelleborgare har jag i många år längtat efter säkerhet på denna vägsträcka. Ser alla korsen och även farorna med bland annat den tunga trafiken, dagligen.

Annons

Med all tung trafik via hamnen så kan man undra var det sunda "bondförnuftet" tagit vägen. Färdas inte ni som röstade emot på just denna vägsträcka?

Oavsett politisk färg, så borde utbyggnaden av denna motorväg vara det enda vettiga förslaget. Och att man dessutom går emot sina partikamrater – vilket svek. Det finns alltid en Judas Iskariot över allt, i alla sammanhang.

Nej, kära politiker lämna över beslutet åt folket i Trelleborg. Vi vet vad vi vill ha. Beslut ska och bör fattas så nära som möjligt av folket i Trelleborg.

Makten till folket som blir berörda i sin vardag, till dem som blivit berövade sina anhöriga på just denna väg. Folkomröstning i Trelleborg för en motorväg, då är vi på rätt väg.

Det finns ingen rättvisa men med demokrati och sunt förnuft kan man nå väldigt långt.

Birgitta Sandblom,

junilistan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons