Annons
Insändare

Folkhemmet Trelleborg

Insändare • Publicerad 8 februari 2008
Bröderna Rasmus och Robin placerades felaktigt i särskolan, något som upprört flera läsare. ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Bröderna Rasmus och Robin placerades felaktigt i särskolan, något som upprört flera läsare. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

ººDen 5 februari skulle Tage Danielsson ha fyllt 80 år. Denne bildade humanist skrev många kloka tankar "från roten", där han på ett till synes naivt och troskyldigt sätt betraktade verkligheten och kom med sina avslöjande och träffande kommentarer. Som den lille pojken i sagan om Kejsarens nya kläder, ungefär.

Tage skulle säkert, som den humanist han var, ha haft ett och annat att säga om skolsituationen i Trelleborg. Spjutspetsskolan! En spjutspets är ju alltid bra, såvida den inte precis som en bumerang vänder tillbaka och träffar avsändaren i ändalykten. Och det är ju precis vad som skett gång på gång de senaste åren.

Annons

Två elever får gå i särskolan utan att man testat om de verkligen ska göra just det.

Och det ska de inte! En kunnig specialpedagog påpekar förhållandet. Hon arbetar nu inte längre i kommunen. Tyvärr! Hon hade behövts! Den som är ytterst ansvarig för vem som arbetar eller inte arbetar i kommunen är personalchefen. Samme personalchef ger nu (TA 080112) sig själv synnerligen goda lönepåslag. Samtidigt ligger som av en händelse Trelleborgs lärarkår lönemässigt i botten! Quod licet Jovi, non licet bovi, (vad som är tillåtet för Jupiter, är inte tillåtet för oxen) skulle säkert Tage klämt till med. Han var nämligen en bildad man.

Och så nu Uppdrag granskning! Janne Josefsson och hans medarbetare i all ära men jag hade ju föredragit Tage Danielsson. Han var en man med ideal. Han gillade folkhemmet. Och situationen i Trelleborg är ju stundtals riktigt folkhemsk!

Ulf Persson

humanist och medlem av Trelleborgs skolparti

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons