Annons
Insändare

Flytta kommunen till Ångkvarnen

En renovering av kommunhuset för 72 000 000 kronor eller mer kan inte vara ekonomiskt försvarbart.
Insändare • Publicerad 10 april 2013
Foto: 

Ett kommunhus för framtiden. Hur stort behöver kommunhus vara när utredningar och övriga samhällstjänster läggs ut på entreprenad? Måste ett kommunhus ligga i centrum?

En äldre byggnad med begränsade utrymmen. Men kanske en byggnad med lite samhörighetskänsla. Tänkta förändringar och flyttning av utrymmen. Så gör inga privata företag som själv skall betala. Man flyttar till nya bättre lokaler eller så bygger man nytt.

Annons

Vad är det för fel på Ångkvarnen? Nyrenoverad för ett antal år sedan med hissar och möteslokaler. Aktiviteter flyttar med jämna mellanrum ifrån Ångkvarnen och då kan kommunaktiviteter flytta in. Hamnen som äger Ångkvarnen önskar sälja den för 70 000 000 kronor. Dessa pengar behövs för hamnutbyggnaden. Om den nu står som säkerhet för tidigare lån så kan väl kommunen även ge garantier för detta.

Eller ett funktionsdugligt kommunhus som byggs i ett industriområde där det är lätt att komma med bil och där det är lätt att parkera.

Det nuvarande kommunhuset duger säkert till andra samhällsaktiviteter och fritidssysselsättningar. Installation i Ångkvarnen kan säkert göras till en rimlig kostnad. Likaså anpassningen av det nuvarande kommunhuset.

Nilla Olsson
Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons