Annons
Insändare

Flytta hamnen till Ystad och rädda liv

Insändare • Publicerad 29 januari 2007

Undertecknad, som bor i närheten av trafikleden mellan Trelleborgs hamn och E6, som ofta kör bil in och ut ur Trelleborg är mycket frustrerad över trafikförhållandena på nämnda leder.

På grund av mängden lastbilar, som skall till och från hamnen via E6, kör de väldigt tätt och stänger in de personbilar som skall samma väg. Följden blir att personbilarna, som då inte har någon sikt, ofta tvingas göra utbrytningar ur kön för att komma vidare och för att komma undan dieselavgaserna. Omtöcknad av avgaserna, frustrerade och utan sikt, kastar de sig rakt in i trafikolyckor med ofta katastrofala följder. Dödsolyckor inträffar för jämnan på grund av dessa framtvingade vansinnesomkörningarna.

Annons

Lastbilstrafiken till och från Trelleborgs hamn måste därför minskas till en för människorna acceptabel nivå.

Jag anser att man bör fördela lastbilstrafiken mellan Ystad, som ju närmast är att betrakta som en småbåtshamn, och Trelleborg. Man borde väl i rimlighetens namn kunna bygga en rejäl hamn i Ystad, till exempel på Öja mosse, som kan ta emot stora fartyg/färjor.

Det finns naturligtvis en massa kriterier och synpunkter på allting som har med landsvägs- och sjötrafik att göra men jag anser att det övergripande skälet måste vara människornas trygghet (överlevnad) i trafiken.

Hamninkomsterna skall inte få lov att baseras på trafikolyckor! Dessutom orsakar den tunga trafiken genom Trelleborg att bostadshusen skakar och oväsendet gör att många av innevånarna i staden måste ha öronproppar för att kunna sova.

Det är min uppfattning att Skåne län-politikerna måste kopplas in och i samarbete med kommunpolitikerna skapa drägliga levnadsvillkor för människorna i regionen!

Vad har vi annars politikerna till?

Tom Lindorff

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons