Insändare

Flytta Dans- och musikskolan till Tingshuset

Insändare • Publicerad 13 februari 2007
Insändarskribenten anser att Musik- och dansskolan ska flyttas till Tingshuset. ARKIVBILD: TOMMY SVENSSON
Insändarskribenten anser att Musik- och dansskolan ska flyttas till Tingshuset. ARKIVBILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

I Trelleborgs Allehanda (den 6 februari) fanns en artikel om att flytta Museet från Skyttsgården till Tingshuset.

Dagen efter fanns en ny artikel, där det påpekades att om Museet flyttar till Tingshuset, skulle Musik- och Dansskolan kunna beredas plats i Skyttsgården och öka sin verksamhet ytterligare.

Ända sedan det blivit känt att Tingsrätten kommer att flytta till Ystad har det talats om att Tingshuset skulle vara utmärkt som Kulturhus.

För mig är ett Kulturhus en byggnad fylld av aktiviteter, glädje och kreativitet. Mitt förslag är därför: Flytta Musik- och Dansskolan till Tingshuset! Där finns gott om lokaler för musikundervisningen, lokal för elevkonserter, administration, övningslokaler och allt som behövs för en levande Musik- och Dansskola.

Huset ligger mitt i stan, nära busstationen, vilket är bekvämt för de elever, som behöver åka buss till skolan, oavsett var de bor. För de föräldrar, som brukar passa på att göra inköp medan de väntar på sina barn finns affärerna runt omkring.

Jag kan riktigt se huset för mig, där barn i alla åldrar kommer och går och som alla har samma intresse – musik.

Söderslätts Konstförening skulle förmodligen kunna fortsätta med sina vernissager och konstutställningar, som ju blivit något av en tradition.

"Musik skall byggas utav glädje" sjöng Lill Lindfors. Det är så sant. Det finns glädje i all sorts musik och byggnaden där den skall utövas finns redan: Tingshuset – vid Stortorget mitt i stan!

Ta chansen nu, gör någonting för alla våra duktiga ungdomar och för stadens framtida musikliv!

Mait Risberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.