Annons
Insändare

Fixar-Malte betalar sig själv

Insändare • Publicerad 23 november 2005
Beträffande ekonomin så betalar Fixar-Malte sig själva genom att man undviker olyckor och mycket extra lidande för de äldre, menar insändarskribenten. BILD: Fredrik Funck/PRESSENS BILD
Beträffande ekonomin så betalar Fixar-Malte sig själva genom att man undviker olyckor och mycket extra lidande för de äldre, menar insändarskribenten. BILD: Fredrik Funck/PRESSENS BILDFoto: 

För över två år sedan motionerade spi och fp om en Fixar-Malte. Motionen mottogs av de styrande partierna med sedvanlig nonchalans för att inte säga arrogans.

Följande åsikter uttrycktes av vård- och omsorgsnämnden: "På grund av att det saknas förutsättningar att inrätta en dylik tjänst avslås motionen Avsaknad av förutsättningar hänförs till brist på medel och att en så kallad fixartjänst ej ligger inom ramen för vård- och omsorgsnämndens huvud-uppdrag". Svaret är att rubricera som "Tjurbajs".

Annons

Vem ligger det inom ramen för? Om inte vård- och omsorgsnämnden och att tala om ekonomi i relation till vad ett ben- eller armbrott kostar verkar ju inte relevant.

Nu har Ylva Johansson aviserat om nya pengar och nya tjänster till äldrevården och frågan aktualiseras åter av socialdemokraterna som nu för fram den som sin egen. Då skall man skänka en tanke till att frågan för över två år sedan fördes fram av spi, fp, kd, c och mp i vård- och omsorgsnämnden.

Beträffande ekonomin så betalar sådana tjänster sig själva genom att man undviker olyckor och mycket extra lidande för de äldre.

Per Grönlund medlem i spi

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons