Annons
Insändare

Finns det plats för nya tankar?

Insändare • Publicerad 18 januari 2006

Ibland är det nödvändigt att stanna upp och tänka om. Efter 17 års boende i Trelleborg har jag om och om igen kommit till slutsatsen att det behöver röras om i grytan från toppen till botten.

Enligt min åsikt är det inte så perfekt som kommunalrådet Egil Ahl diktar uppifrån toppen:

Annons

"Trelleborg följer den fördjupade utvecklingsplanen. Den öppnar stor möjligheter för en positiv utveckling både i väster och öster, i centrum och längs kusten. Trelleborg görs attraktivt både när det gäller boende, skolor…"

Om det öppnar så stora möjligheter – varför så många protester?

Man är inte bäst om man har stängda öron för en del andra partier och en majoritet av medborgarna.

Det är dags att öppna båda öronen för förändringar och nya idéer.

Fina fasader på nya hus, nya vägar – allt blir dyrare och dyrare för skattebetalarna i längden.

Att bygga Stavstens udde trots stora protester från medborgare – döva öron kallas det! Ingen enkät gjordes för att fråga folk. Till renoveringen av Maglarps nya kyrka finns inga pengar.

Det är många beslut som klubbas utan medborgarnas vetskap och inflytande. Egil Ahl – visa medborgarna att du har tillit till dem. Tala inte om valfläsk. Även som erfaren politiker bör du tänka om i 2006-års kunskapssamhälle. Om alla färger redan finns varför finns då färgskalan? Även mellan svart och vitt finns en gråton.

För förändringar i det demokratiska Trelleborg föreslår jag följande:

1. De socialdemokratiska politikerna bör besöka äldreomsorgen och se vad man kan förändra till de bättre och för dem som bor hemma med hemtjänst.

2. Glöm inte skolan i kunskapssamhället och lyssna på lärare och elever, se dem som en inspirationskälla.

Annons

3. Ordna möte med barn-omsorgspersonalen och föräldrar och lyssna på deras förslag i egenskap av medborgare i Trelleborgs kommun. Tillgodose deras önskemål och behov.

4. Besök polisstationen och se till att de får nödvändig hjälp till förändring och resurser.

Pengarna kan tas från Stavstens udde med golfbana och från ombyggnaden av Öster. Att kunna se flera färger beror på din egen vilja som kommunalråd i Trelleborgs kommun.

En ny färg är en ny möjlighet för fast jobb till arbetslösa.

Ett spektra av färger ger fler möjligheter till förändringar.

För individens utveckling

Radojka Stojkov

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons