Annons
Insändare

Finns det inga regler för höga ljudnivåer?

Nu börjar jag bli trött på detta, detta eviga oljud från hamnen var och varannan natt.
Insändare • Publicerad 19 maj 2014


Jag och min sambo bor på Algatan men har fönster som vetter åt söder, och var ända kväll man ska gå och lägga sig så är där en satans massa oljud från hamnen, vilket gör att trotts att man stänger fönstren så hör man folk som smäller och slår med diverse verktyg, och för oss som är lite varma och kanske vill sova med fönstret öppet är detta ju uteslutet, då ljudnivån blir ännu värre då. 
Detta slamrande och bankande och tjutande håller på långt in på småtimmarna.


Så min fråga är, finns det inga regler eller föreskrifter på hur hög ljudnivå de får för sig på nätterna? Jag förstår att båtarna går på natten med, även om deras brummande rör sig i väggarna med när de står på tomgång i någon timme innan de ska köra. Men det som stör mest är allt annat oljud som håller på.


Det är ju inte meningen att man ska behöva sova med öronproppar ofrivilligt i sitt eget hem. Jag flyttade in till min sambo vid årsskiftet, och sen dess så har detta fasansfulla pågått, jag efterlyser ett svar på detta från någon som vet, hur mycket oväsen ska man få stå ut med på nätterna bara för att man bor en 200 meter från hamnen?

Nilla Olsson
Störd nattsömn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons