Annons
Insändare

Finns det ett dolt intresse bakom Hemsös aktivitet i Trelleborg?

Jag är förundrad över Hemsös frammarsch i Trelleborg.
Publicerad 15 februari 2022 • Uppdaterad 17 februari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att det måste finnas många fler som vill vara med och utveckla Trelleborg än Hemsö.
Skribenten menar att det måste finnas många fler som vill vara med och utveckla Trelleborg än Hemsö.Foto: Tomas Nyberg

Hemsö är de som ska äga lokalerna till Engelska skolan. Kommunen slantar av del av hög hyra. Här ska byggas ett nytt höghus i massor av våningar. Kommunen hyr ett par etage, långt hyresavtal och hög hyra, så det visslar om det. Säker inkomst för Hemsö. Nu senast ska av någon outgrundlig anledning TFF tillsammans med Hemsö köpa Vångavallen och göra en utveckling, där kommunen med sannolikhet får ta på sig en enormt stor hyreskostnad och bara gynna en förening. Men ett företag är återigen på banan och gynnad. Denna kostnad är i nuläget helt okänd. Inte redovisad. Allt mörkas. Tyvärr ett styrsystem vi haft. Tråkigt. Det måste finnas många fler som vill vara med.

Jag vet inte om översiktsplan eller detaljplan stödjer detta projekt. Jag vet inte om sättet detta har kommit till på, att prioritera TFF och Hemsö strider mot kommunallagen eller lagen om offentlig upphandling. Det ska prövas. Vad som också ska prövas är, att ingen i den förbjudna kretsen med kopplingar till kommunledningen äger aktier eller till rabatterat pris ska få köpa aktier i Hemsö.

”Vad som också ska prövas är, att ingen i den förbjudna kretsen med kopplingar till kommunledningen äger aktier eller till rabatterat pris ska få köpa aktier i Hemsö.”
Magne
Annons

Detta ska mycket noggrant undersökas och prövas. Igen mycket noggrant. Tyvärr med alla skandaler och turer som skett, tycker jag att det stinker mygel någonstans Hoppas av hela mitt hjärta, att jag har fel. Ska inte finnas den minsta lilla misstanke. Extremt noggrann undersökning.

Magne

Annons
Annons
Annons
Annons