Annons
Insändare

Fika nej tack?

Var igår på Söderslättshallen för att titta på handboll.
Insändare • Publicerad 15 augusti 2011

I pausen ville jag ha en fika men kiosken var stängd. Frågade då varför, det visade sig att den var stängd på grund av undermåligt kök. Varför har man inte fixat detta nu i sommar när det inte varit någon verksamhet där? Är det så att man bara har den nya stadion i tankarna? Vill ha ett svar här i tidningen av ordförande i fritidsnämnden eller av fritidschefen Kenth Sjövall.

Svar direkt: Tack för dina synpunkter Krister men det har en naturlig förklaring.

Annons

Söderslättshallens cafeteria är sedan många år utarrenderad. Söderslättshallen är i första hand till för inomhusidrotter och någon större aktivitet pågår därför inte mellan 1 maj och 1 september. Så har det alltid varit. Arrendatorn har ju helt förståligt därför heller inga öppettider under den perioden. De kan ju inte ha öppet utan någon verksamhet pågår. De kan ju inte öppna upp för en träningsmatch under en dryg timme. Detta är helt förståligt. Vi talar ju om livsmedel det vill säga färskvaror till stor del dessutom. Så det är med andra ord som det brukar vara under den perioden.

Det som i övrigt pågår är en diskussion mellan arrendatorn och fritidsförvaltningen rörande framtida satsningar för att utveckla cafeterian för allmänheten och klubbarna men det finns det anledning att återkomma till när det är klart. Att det är stängt är alltså inte beroende på några missförhållanden utan på grund av låg aktivitet.

När det gäller arenafrågan så pågår inget arbete med detta i vår förvaltning eftersom detta inte ligger på vårt bord just nu. Vad vi vet är att den ska upp i kommunfullmäktige för behandling och då troligtvis i höst. Sedan är det ju så att det är ett arenabolag med TFF i spetsen som driver denna fråga i samråd med kommunledningen.

Vi hoppas härmed att ha besvarat dina frågor.

Mats Svensson,

ordförande fritidsnämnden

Kenth Sjövall,

biträdande fritidschef

Nilla Andersson
Krister
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons