Annons
Insändare

Fem yxhugg i ryggen!

Insändare • Publicerad 10 november 2005

Varje morgon kör jag från Smygehamn till mitt arbete i Trelleborg. På kvällen är det omvänd resa! Jag har väldigt dålig rygg men arbetar ändå – man vill ju inte ligga samhället till last. De nya farthindren som finns i Smygehamn och Böste, även om jag försöker köra väldigt sakta över dem, innebär ett smärtande yxhugg i ryggen. Fem yxhugg varje morgon och fem varje kväll. När man bromsar in till 10 tim/timme så har man ofta nästa bil inne i kofferten – väntar bara på att man ska få pisksnärtsskada i nacken orsakad av påkörning bakifrån.

Det finns heller inga varningsskyltar om dessa farthinder. Den bilist som inte håller hastigheten straffas direkt genom att denna flyger upp i taket på sin bil och kan såväl skada sig själv som sitt fordon. Det är kanske meningen att det ska vara så – kör du för fort här så ska du straffas direkt. Såg en bilist häromdagen som kom lite för fort – denne blev totalt överraskad och höll på att tappa herraväldet över bilen, följden blev att denne kom över på motsatt körbana. Denna gången var där inget i vägen men nästa? Skulle det bli snöfall så får de bilister som inte känner till dessa farthinder en obehaglig överraskning – att passera dem i 50 km som står på skylten är även det mycket obehagligt!

Annons

Nästa år har vi val i Sverige. Vi måste då rösta bort dessa beslutsfattare som straffar oss med dessa farthinder – detta är enligt min mening ej rätt väg för att få ned hastigheten. Vad kommer efter detta – ska hela väg 9 förvandlas till en puckelpist? Själv har jag nu börjat köra omvägar över byarna och bränner därmed mer bensin vilket är trist för miljön. Jag kräver att dessa farthinder tas bort omedelbart och tills så har skett ska det skyltas att de finns.

SmygeBo

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons