GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem lokala dumheter

Nu får det snart vara nog med dumheter som Rubin och Co håller på med. Ska de verkligen få förstöra så mycket här i vår stad och dessutom få befolkningen till att bli osams?
Vi behöver inget truckcenter, det är hamnens problem och inget invånarna vill sponsra hamnen med samt att det kommer skita ner miljön ännu mer här, menar omval.nu.
Vi behöver inget truckcenter, det är hamnens problem och inget invånarna vill sponsra hamnen med samt att det kommer skita ner miljön ännu mer här, menar omval.nu.
Foto: FREDRIK PERSSON
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Man skulle kunna tro att det är en tävling mellan kommuner vem som kan bli störts och flest, vilket i dagens läge är helt fel väg att gå då klimatet måste styras åt det andra hållet och det mest effektiva då är att minska på befolkningsmängden (vilket corona är ett tecken på).

Ett urval av dumheter:

Infart till hamnen. För det första så är det någon tidigare politiker/hamnpersonal som kom på att hamnen ska utökas åt öster mitt framför staden vilket torde vara helt fel då det hade varit bättre att flyttat den bort från centrum eller hellre ännu längre då det inte är mer än endast 2 procent av lastbilarna som passerar Trelleborgs hamn som har start- eller målpunkt i Trelleborgs kommun. Totalt har 36 procent av transporterna start- eller målpunkt inom Skåne län, således ska 64 procent mycket längre upp i landet. Egentligen skulle hela transportsektorn lagts om så båtarna gick dit lasten ska samt samordna alla transportbolag, så hade vi sluppit en massa transporter på vägarna.

Och dessutom kommer den planerade infarten bli en jättelång omväg på bästa åkermark som inte kommer användas av kommunens invånare då det är en gigantisk omväg utan är helt och hållet för lastbilstrafiken till hamnen, samt att den redan gjorda västra biten av ringvägen inte är gjord för långtradare utan kommer att få kompletteras med ytterligare en yttre väg vilket vi såg i TA (den 15 maj) vilket kommer ta ännu mer jordbruksmark och skära av så resten också blir oåtkomlig?

Truckcenter. Inget vi behövt tidigare och inte nu heller då det är hamnens problem och inget invånarna vill sponsra hamnen med samt att det kommer skita ner miljön ännu mer här.

Fängelse. På vår allra bästa åkermark. Bara för kommunen köpt mark av en lantbrukare så behöver den automatiskt inte bli klassad som industrimark för att kunna byggas på, och definitivt inte ett fängelse som inte gagnar någon. (Vi borde stämma regeringen som har åsamkat att det behövs så många fängelseplatser nu vilket ingen tycks reagera på varför.)

"Bara för kommunen köpt mark av en lantbrukare så behöver den automatiskt inte bli klassad som industrimark för att kunna byggas på, och definitivt inte ett fängelse som inte gagnar någon."

Och till dem som är “positiva” till detta kan jag bara nämna att en intagen kostar 5 000 kronor om dygnet (ja du läste rätt “om dygnet”) och gångrar man det med antalet intagna (cirka 450) så blir det den astronomiska siffran 821 250 000 kronor om året som vi skattebetalare ska punga ut med (och detta är bara för detta fängelset, det finns i dag cirka 5 000 frihetsberövade och det ökar lavinartat).

Placeringen är bara för att då kan Rubin och Co hävda att det behövs en ringväg så de kan tigga pengar till det. Till kriminalvården kan jag bara säga “glöm det” det kommer aldrig bli av här.

Utförsäljning av kommunal verksamhet. Billigare för kommunen men mycket dyrare för invånarna. Snart har ni sålt ut allt och har vi tur säljer ni ut er själva också för då kan trelleborgarna själv bestämma och då hade vi sparat många miljoner årligen.

Sjöstaden. Skrytbygge av högsta rang. Vem vill bo där i den tånglukten och bakom barriärer mot havet som ska vara fyra-fem meter (konstigt att inte halva stan har överklagat detta då det kommer att skymma mångas utsikt), samt att då kommer trafiken öka mångdubbelt på infarten.

Nä, gör om och gör rätt, prioritera att framförallt se till så att den befintliga befolkningen har det bra med skola/vård och fler arbetsplatser, och framförallt inget bygge på bästa åkermarken för den kommer vi behöva för matproduktion.

Angående dumheter så sa Rubin när han blev invald att han var beredd på att bli Trelleborgs mest hatade person – man kan undra om vi vill ha någon styrande med den filosofin?

Nä det är väl hög tid och få till ett omval!

Omval.nu

Läs mer