Annons
Insändare

Felaktiga prioriteringar!

Louise Strömbäck skriver (den 5 september) att Sverige har råd med att ha Europas högsta invandring.
Insändare • Publicerad 10 september 2014

Detta trots att statsministern nyligen sa att den kraftigt ökande invandringen kommer att kosta 48 miljarder ytterligare. Jag håller inte med om resonemangen som jag tycker är ganska naiva.

Politik handlar om att prioritera. Det finns inte pengar till allt. Vi har stora behov i skola, vård och omsorg. Samtidigt har vi omfattande integrationsproblem. Händelser som skottlossning, bilbränder, upplopp och bomber som smälls av i förorter har blivit vardagsmat som ofta rapporteras i notisform. Trots all välvilja och trots alla miljarder regeringen plöjt in i integrationspolitiken blir inte problemen mindre, utan har snarare ökat.

Annons

Kanske kan vi vara ödmjuka och konstatera att övriga Europa, som bedriver en betydligt mer restriktiv politik, har rätt. Angela Merkel, David Cameron och andra ledare är inte inskränkta rasister för den sakens skull. Kanske är de snarare mer realistiska, precis som våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

Jag tror att Sverigedemokraterna kommer att göra ett succéval, som en följd av att alla svenskar som vill förändra politiken enbart har ett parti att rösta på, då övriga har abdikerat i invandringsfrågan.

Nilla Olsson
Lars Broberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons