Annons
Insändare

Felaktiga beslut ökar risken för fallskador

Under sommaren har cirka 20 meter trottoar reparerats i östra delen av staden.
Insändare • Publicerad 3 oktober 2014
Skribenten är inte nöjd med asfalteringsarbetet som gjorts på Öster och får svar direkt av gatuchefen.
Skribenten är inte nöjd med asfalteringsarbetet som gjorts på Öster och får svar direkt av gatuchefen.Foto: Foto: Marcus Lindblad / SVD / TT

Efter cirka fem veckor var arbetet avslutat, men ändå mycket dåligt utfört. Vid regn står det meterstora vattensamlingar på asfalten och vid störtregnet fick fotgängare och barnvagnar gå ut i gatan.

Kan inte gatuchefen åka ut och titta på eländet och försöka förstå att risken för fallskador är stor på vintern då trottoarbiten kan bli isgata, vi som skottar trottoaren kan då bli skadeståndsskyldiga. Jag tiggde om ett besked från honom, han lovade att återkomma och fick mitt telefonnummer.

Annons

Det är nu cirka tre veckor sedan och något besked har jag ännu inte fått. Man har tydligen inte brått på denna avdelning vilket gjort att gatornas underhåll troligen är traktens sämsta.

Svar direkt: För någon vecka sedan blev jag uppringd av fastighetsägaren som påtalade brister i asfaltsåterställningen på aktuell adress. Vi hade ett bra samtal där jag tog på mig att vid regn, som genererar en större mängd vatten, åka ut och göra en bedömning av arbetets utförande. Fram tills nu har det förvisso kommit en del regn men det har inte varit möjligt att göra en rättvis bedömning under arbetstid. Vid en kontroll ska eventuell brist ställas i relation till nyttan för att kräva att entreprenören ska göra om arbetet.

När det gäller tekniska förvaltningens ansvar arbetar vi dagligen med att säkerställa en trafiksäker miljö för våra trafikanter.

MATS LAWESON, Gatuchef

Nilla Olsson
ÅKE PERSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons