Annons
Insändare

Fel och brister ska korrigeras

Insändare • Publicerad 13 mars 2007

Svar till En av många som både vill kunna sjunga och höra i Trelleborgs kyrka (den 13 mars).

Den kritik insändarskribenten framför skall begrundas. Fel och brister skall i görligaste mån korrigeras.

Annons

Högtalaranläggningen har länge varit ett problem, som man enträget försökt åtgärda. Detta arbete kommer att fortsätta till dess man når ett godtagbart resultat. Tyvärr kan enligt sakkunniga hörbarheten på alla platser inte bli så bra som man har anledning att kräva. Orsaken uppges vara att en modern ljudanläggning inte ger fullgod effekt i äldre kyrkor.

Även tidigare har klagomål beträffande alltför hög orgelmusik framförts. Detta har även diskuterats inom verksamheten och olika uppfattningar i frågan har framförts. Att tillgodose allas önskemål är inte lätt. Ofta får man acceptera kompromisslösningar.

Det som framförs i insändaren angående tjänstemäns uttalanden, finner jag ingen anledning att bemöta, då insändarskribenten valt att vara anonym. Jag hyser fullt förtroende för församlingens tjänstemän.

Församlingsbladet skall innehålla uppgifter om gudstjänsterna. Att denna information saknades i senaste utgåvan beklagas.

Det vikande antalet gudstjänstbesökare är ett problem, som står i fokus i församlingsarbetet och som kräver tid såväl som engagemang att komma till rätta med. Delaktighet i detta arbete av så många som möjligt är ett krav för att få till stånd ett mer levande och rikt gudstjänstfirande med många besökande.

Jan Svenning

ordförande

i kyrkofullmäktige

i Trelleborgs församling

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons