Annons
Insändare

Fel intervall på trafikljusen

Nu börjar jag bli rejält trött på att det tar 15-20 min att ta sig ur stan på morgonen runt 6:30.
Insändare • Publicerad 15 februari 2011

Anledningen är att trafikljusen ut från Travemünde allén har för lång intervall, medan trafikljusen mot Malmö har för korta. Som känt tar det väldigt lång tid för en lastbil att starta, släpper man då ut en fem stycken från färjorna, medan det bara låter passera runt två vidare mot Malmö, så blir det scenariot som vi har om morgnarna, det vill säga stopp mellan trafikljus vid Travemünde allén och trafikljus västra korset, ibland helt blockerad. Vissa bilister tar då en egen variant genom att köra om kön i evakueringsfilen till höger vilket utgör en ren trafikfara då man inte väntar sig trafik där, och irritationen stiger i kön av pendlare på väg till jobbet, som gör farliga omkörningar så snart filen rullar. Kan inte någon trafikkunnig åka ut och titta hur det ser ut och åtgärda det snarast. Hela vintern i halt väglag var det ren katastrof, men även nu är det ett stort problem.

Svar direkt: Tack för din information och dina synpunkter. Trafikverket har uppmärksammat problemet och har i dagarna haft tekniker på plats för att åtgärda det. Ett liknande problem uppstod för inte så länge sedan vid Västra infarten till Trelleborg och eftersom trafiksignalerna ligger nära varandra kan de också påverka varandra. Vår tekniker har nu bytt ut delar av anläggningen samt startat om den. Trafikljusen bör hädanefter fungera normalt och med en kortare intervall så att personbilstrafiken ska flyta på bättre. Samtidigt vill vi undvika att det bildas långa köer med lastbilar på Travemündeallén eftersom det lätt blir trafikstockningar även där och ur miljösynpunkt är det inte heller att föredra. Vår målsättning är att även morgontrafiken på och kring Travemündeallén ska flyta på i en jämn ström utan farliga omkörningar eller andra incidenter och vi är därför angelägna om att trafikanter hör av sig och delger oss sina reflektioner. Trafikverket vill att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Annons

Henrik Christmar

Pressinformatör

Trafikverket

Nilla Andersson
Pendlare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons