Annons
Insändare

Farligt när vintergruset ligger kvar

Insändare • Publicerad 12 augusti 2013
Bilden är tagen tidigare på året när gruset fortfarande kan behövas på hala gator, men varför ligger det fortfarande kvar? Det undrar skribenten.
Bilden är tagen tidigare på året när gruset fortfarande kan behövas på hala gator, men varför ligger det fortfarande kvar? Det undrar skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Trelleborg sjunker sakta men säkert neråt.


 Ni styrande i Trelleborg vill att vi ska lämna bilen hemma och cykla mer.
 Men var ska man ställa cykeln? På cykelparkeringen som består av sju platser i sydvästra hörnet av torget kan man bara ställa tre cyklar på pågrund av att ett stort rektangulärt stenblock spärrar de andra fyra platserna och det har varit så sen i vintras.

Skyll nu inte på snöröjningen för den avslutades för ett antal månader sen, p-lisor, torgvakter, kommunens egen personal samt Ulf Bingsgård som går förbi där med flera som kör förbi där dagligen måste ju se detta.

Annons

Angående snöröjningen i staden så undrar man när vintergruset ska tagas bort, ta till exempel mellan Valldammsgatan och Ryttaregatan på Vikingagatans södra sida, där ligger vintergruset kvar och är en livsfara för en som kommer på motorcykel och ska bromsa, finns fler ställen i stan där vintergruset ligger kvar. Ska man köra vänstertrafik genom korsningen för att slippa det förrädiska vintergruset?

Ni har ju hyrt in en entreprenör att sköta gatusopningen för det skulle bli billigare än att sköta det själva. Men hur är underhållet på deras maskiner? De tappar en heldel efter sig så de får köra en runda till för att ta upp det tappade gatugruset. Kan det bli billigare? Se till att serva maskinerna och borsta om sidaborstarna och bakborsten för det skulle behövas.

Så ni styrande som har uppdrag samt alla chefer som har anställning i vår stad, sätt er alla på Palmtåget och åk runt och se hur det ser ut i staden.
 Allt detta ligger nära tekniska nämndens bord så tack Erik Samulsson för att du och dina kolleger drar ner Trelleborg riktigt i skiten.


För allas trevnad

INTERNAL INTERNAL
MaNi
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons