Insändare

Färdtjänsten fungerar dåligt

Onsdagen den 23 juli hade Trelleborgs Allehanda en artikel om färdtjänsten.
Insändare • Publicerad 31 juli 2014

I denna har man också fört in åsikter från Marianne Ohrlander (M), som säger sig bara se möjligheter med det nya systemet. Har man bokat och inte är pigg på att åka är det bara att avboka. Jag undrar vad Trelleborgs Taxi säger om de får mängder av avbokningar på lördag/söndag, då färdtjänstberättigade bokat färd för säkerhets skull men senare ångrat sig.

Vidare säger Marianne Ohrlander, enligt artikeln, "Man kanske ska fundera på om regionen återigen ska ta över färdtjänstverksamheten". Är det helt okänt för Marianne Ohrlander hur sjukresorna fungerar eller rättare sagt inte fungerar? Dessa drivs också i regionens regi. Även denna form drivs som samåkning, men jag tvivlar på att de som dirigerar bilarna vet vad samåkning betyder. Själv var jag på återbesök hos SUS (universitetssjukhuset i Malmö) efter ett höftbyte och fick inte sitta för länge åt gången. Bilen körde Malmö - Burlöv - SUS (till stället där jag stigit på). Jag hade suttit bättre i väntrummet och dessutom kunnat röra mig. Först därefter körde han oss två trelleborgare hem. Det var ingen trevlig upplevelse. Vid ditresan kom inte bilen i tid men jag lyckades prata in mig ändå. Till saken hör ju att varken regionen eller Skånetrafiken ersätter kostnader du fått genom att inte närvara vid utsatt tid. En annan gång hade jag beställt färdtjänst inom staden. Jag fick ringa och avbeställa då det hade blivit för sent att åka med dem. Jag hade turen att jag fann en vänligt sinnad medmänniska som erbjöd mig skjuts. Efter en timme ringer en chaufför och säger sig stå och vänta utanför min dörr. Detta trots att jag avbokat! Dessutom var jag vid det laget redan klar hos läkaren. Är det verkligen så Marianne Ohrlander tycker att vi färdtjänstberättigade skall resa? Samtidigt säger hon att "allt inte är skrivit i sten".

Hon säger också "Såklart kan man kolla på detta nästa gång ett avtal ska skrivas". Menar hon att avtalet inte är tillräckligt väl formulerat. Det finns ju mer än en jurist i rådhuset varför inte anlita deras kunskap om den egna inte räcker till.

Anna Töörn
Carl-Gustaf
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.