Annons
Insändare

Fakta om betyg och utbildning

Svar till Per Brandt (den 26 juli).
Insändare • Publicerad 29 augusti 2013

Per Brandt ondgör sig i sin insändare över det mesta i kommunen. I en svepande formulering kastar han ur sig att ”betygen i skolorna är dalande och den generella utbildningsnivån är lägre i Trelleborg än i andra jämförbara kommuner i sydvästra Skåne.”

Detta är delvis ren lögn och delvis ett konstaterande utan sammanhang och tidsperspektiv. Hämtat från SCB och SKL:s öppna jämförelser finns följande fakta:

Annons

Meritvärdena för årskurs 9 har ökat från 199,3 (2006) till 212,5 (2013). För den utvecklingen skall vi tacka alla dem som arbetar hårt i bildningsnämndens verksamhet för eleverna.

Ser vi på utbildningsnivån utifrån parametern andel av befolkningen med 3-årig eller längre högskoleutbildning har den i Trelleborg ökat från 13 procent (2006) till 16,2 procent (2012).

Nilla Olsson
Lars Mikkelä (M)ordförande i bildningsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons