Insändare

Facket spelar rysk roulette med trelleborgarna!

Svar till Tommy Samuelsson och Sven Lindkvist (debatt den 12 november).
Insändare • Publicerad 17 november 2008

"Rysk roulette är en revolver laddades med en enda kula, vilket vanligtvis gav oddsen 5 mot 1, att kulan inte var i loppet. Därefter fick man sätta revolvern mot sitt eget huvud och trycka av. Om man överlever, får motspelaren också skjuta en gång."

Enligt debattartikel skriven av Tommy Samuelsson, repr för Transportarbetarförbundet och Sven Lindkvist repr LO sektionen i Trelleborg spelar Bingsgård rysk roulette gällande hanteringen av hamnfrågan. Anledningen är att man har beslutat tillsätta en förutsättningslös utredning om hamnen avseende alla intäkter och kostnader, inklusive miljöbelastningar som Trelleborgs hamn skapar för stadens invånare.

Menar facket och LO på fullt allvar att man inte skall utreda hamnfrågan?

Vill ni spela rysk roulette med trelleborgarnas hälsa, miljö och ekonomi? Enligt definitionen ovan är oddsen 5 mot 1 att man dör. Ni har nog gjort för många resor till forna Östtyskland för där spelade man rysk roulette med hälsan, miljön och ekonomin bara man upprätthåll sysselsättning.

Alla vet vi i dag hur Östtyskland och andra kommuniststater hanterade miljön och ekomin, är detta på samma sätt Ni vill att vi skall hantera dessa frågor i Trelleborg år 2008?

Vill Ni på fullt allvar kommande generationer skall betala priset för att vi idag fördärvar vår hälsa och miljö, på samma sätt som kommuniststaterna hanterade dessa frågor?

Gunnar Svensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.