Annons
Insändare

Ett systematiskt brandskyddsarbete pågår

Svar till Mamma Sussie (den 15 september).
Insändare • Publicerad 28 september 2009

Det har på olika sätt uppmärksammats, till och med ifrågasatts det brandskydd, som finns i de kommunala skolorna/fastigheterna.

Ett systematiskt brandskyddsarbete har pågått de senaste tre åren under ledning av en brandingenjör. Idag finns 44 skolor/byggnader med SOS-direktlarm. Det återstår 17 skolor/byggnader att installera direktlarm på. Dessa 17 skolor/byggnader har utrymningslarm kopplat till Securitas. Målsättningen är att samtliga byggnader ska vara utrustade med direktlarm till SOS, i takt med att det är praktiskt och ekonomiskt genomförbart. Detta arbete ska vara klart under 2010.

Annons

Jag har arbetat med detta sedan jag tillträdde 2007. Fastighetschefen har arbetat på förvaltningen sedan årsskiftet, du har alltså blandat ihop oss två.

Det ligger på skolans ansvar att hantera krishjälp, och enligt uppföljningen har det fungerat bra.

Angående Centralskolans ventilation, som inte är godkänd, finns en dispens till januari 2010 (skolan användes inte). OBS: 2007 när jag tillträdde som ordförande i fastighetsnämnden hade inte någon skola i Trelleborg godkänd ventilation. Nu är samtliga skolor godkända.

Nilla Andersson
Tommy Lindstedt, KD ordförande fastighetsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons