Annons
Insändare

Ett sätt att få ordentligt tyst på förvaltningen?

Ännu en duglig person inom kommunen som kan sitt jobb och liksom förre kommundirektören Rutger Persson inte får jobba fram till sin pension.
Insändare • Publicerad 7 september 2011

Det har Ulf Bingsgård i sin stora vishet beslutat.

Är det inte snart på tiden att även granska Bingsgård själv? Börja med att titta på hans CV där man kan läsa att förutom diverse studentikosa uppdrag med vackra titlar har han utanför detta endast arbetat inom den privata sektorn som "Fast anställd vid Tidningsbärarna i Trelleborg på ett söndagsdistrikt". Mycket meriterande för att överta det ekonomiska ansvaret för en budget som rör miljardbelopp och ett personalansvar för tusentals personer i sin egenskap som kommunalråd, eller hur?

Annons

Han behandlar folk totalt känslolöst men somliga som före detta hamnchefen Leif Borgemark kunde ge svar på tal medan andra får knivhugg i ryggen som förre kommundirektören Christer Fredriksson. Här kan man onekligen ställa sig frågan hur i hela friden någon kan få avsked genom ett majoritetsbeslut?

Vad har nu miljöchefen gjort för ont? Genom tillsättandet av stadsbyggnadschefen som miljöchef så verkar det som att miljöförvaltningen ska läggas i karantän och bara syssla med löpande tillsynsfrågor. Bingsgård har själv ansett att Claus Pedersen är en bra och kompetent kandidat, inkluderar detta även kvalifikationer till att vara kunnig i miljö- och hälsofrågor? Av någon anledning har miljöförvaltningen varit mycket tysta när det gäller hälsofrågorna i hamnen är nu detta skifte ett sätt att få ordentligt tyst på förvaltningen?

Är det ett så här okvalificerat hanterande som avses med att politik och demokrati måste få kosta? Ulf Bingsgård påstår att syftet har varit att öka kvaliteten i det politiska arbetet och därför höjt sin egen lön till en nivå som kräver sin person. Jag kan inte se att Ulf Bingsgård endast genom det eviga bandklippandet bevisat sig ha kompetensen att driva Trelleborg framåt.

Nilla Olsson
Gunnar Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons