Annons
Insändare

Ett ont hjul som måste hävas

Är det mer än jag som blir arg när man läser att man skall dra ner personalen i skolan.
Insändare • Publicerad 10 juni 2009
Foto: 

Idag har vi redan en ganska tuff arbetsmiljö i skolorna och skall det dessutom göras ännu mer besparningar, så kommer det att drabba dels personalen som inte kommer att orka med de stora barngrupperna och blir utbrända, barn som behöver extra hjälp kommer inte att få detta och eleverna kommer att få en sämre undervisning – mindre kunskap att kunna klara sig längre fram. De som jobbar i skolorna är människor och inga robotar vi måste vårda att vi har bra lärare, det är våra barn som de lägger ner sina själar i, men hur skall de orka detta om de inte har några resurser. Man kan aldrig mäta att besparningar i skolorna ger mer kostnader åt samhället på längre sikt, men det är de som kommer att hända. Det är ett ont hjul som vi måste häva. Om vi istället satsar mer resurser i skolorna och får elever med den kunskap som de skall ha, så kommer de elever inte att kosta samhället pengar på sikt. De har fått den utbildning som de behöver för framtiden. Goda eller dåliga tider barn skall ändå ha rätt till samma undervisning, en självklarhet.

Om man gör en liknelse med hur man sköter ett företag.

Annons

Jag äger en plantskola. I en del driver jag upp plantor som jag säljer till kund, dessa plantor tjänar jag mycket pengar på. Det krävs lite mer av mig i form av mer arbete, ta hand om och ge näring, en annan del köper jag in färdiga plantor som jag inte tjänar lite pengar på men det är lätt och krävs inte så mycket av mig. Om det blir sämre tider och jag tvingas att välja en av dessa två alternativ, vilken väljer jag då??????

Jag förstår att det är jätte svårt och det är sämre tider, mindre pengar men dra pengarna från rätt ställe.

Johan Silfversten Bergman
ML N Gren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons