Insändare

Ett mycket bra förslag

Under fullmäktigemötet (den 27 januari) beviljades tekniska nämnden ett anslag på 1,5 miljoner kronor för att hålla kommunens gator, trottoarer och gräsmattor i ordning.
Insändare • Publicerad 4 februari 2014

Anslaget var bar och befogat. Men enligt en skötselplan delas sedan kommunen upp i finrum, vardagsrum och extensiva ytor. Jag anser att det är tekniska nämndens uppgift att hålla lika snyggt i alla delar av kommunen.

Tyvärr tror jag inte anslaget räcker till för att lösa problemet. Någon klok person frågade under fullmäktigemötet, varför inte arbetslösa och de med försörjningsstöd kunde hjälpa till i parkförvaltningen kanske fyra timmar per dag. (Givetvis under förutsättning att de är friska.) Detta anser jag vara ett mycket bra förslag. Naturligtvis är det så att vi som bor och verkar i Trelleborgs kommun har en stor del i att det ser ut som det gör. Om vi alla slutar att slänga en massa skräp på gator, i rabatter och på gräsmattor hade mycket av problemet varit löst.

Mitt förslag: Tekniska nämnden, ingen rumsindelning utan lika renhållning i alla delar av kommunen!

Använd arbetskraft som finns tillgänglig!

Skärpning kommuninvånare!

Nilla Olsson
Klas Strand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.