GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett lågvattenmärke utan dess like

”Nu får vi ordning på Sverige.” Så står det överst på moderaternas i Trelleborg hemsida.
Publicerad 28 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mycket få av oss kan sätta sin egen lön, ännu färre kan göra det med andras pengar (skattebetalarnas), skriver Pia Dahlbom Rebelo i sin insändare.
Mycket få av oss kan sätta sin egen lön, ännu färre kan göra det med andras pengar (skattebetalarnas), skriver Pia Dahlbom Rebelo i sin insändare.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vi medborgare/skattebetalare står inför en tuff tid med höga energipriser, hög inflation och lågkonjunktur. Men det politiska styret i Trelleborg höjer sina arvoden med en procentsats som vi andra kan drömma om och ökar den totala kostnaden för sig själva med flera miljoner per år.

Är det så ni får ordning på Sverige?

Mycket få av oss kan sätta sin egen lön, ännu färre kan göra det med andras pengar (skattebetalarnas). Om Ann Kajson Carlqvist ansåg att hennes jobb var alldeles för lågt betalt borde hon i valrörelsen deklarerat detta och angett hur mycket hon ville höja sitt arvode med. Då kunde väljarna tagit ställning till detta.

Trelleborgsmoderaternas hemsida är senast uppdaterad 18 maj, då om pubtorsdagar. Det finns ingen information, mål eller visioner från valrörelsen. Om jag inte minns fel handlade valrörelsen från Moderaternas sida om att ta ansvar för ekonomin. Ann Kajson Carlqvists egen, får man förmoda.

Ann Kajson Carlqvist kommer 2024 att ha en betydligt högre lön än kommunstyrelsens ordförande i både Malmö och Helsingborg, båda betydligt större städer än Trelleborg. Detta är löjeväckande och ett hån mot skattebetalarna.

”Detta är löjeväckande och ett hån mot skattebetalarna.”
Pia Dahlbom Rebelo, Beddingestrand

Jag är övertygad om att de flesta politiker gör ett utmärkt jobb. Men detta är ett lågvattenmärke utan dess like och en total tondövhet inför väljarna/skattebetalarna. Politikerförakt har vi hört talas om, här har vi medborgarförakt.

Politikerna i Norrtäljes kommunstyrelse backade tidigare i höstas ett felaktigt beslut, det borde även kollegorna i Trelleborg göra.

Trelleborgs kommun figurerar i rikspressen, men i ett mycket negativt sammanhang. Det politiska styret framstår som en lekstuga där man sätter varandras villkor och löner, helt frikopplat från väljarnas verklighet.

För att parafrasera Isac Rubin ”Vad f-n håller ni på med”?

Pia Dahlbom Rebelo, Beddingestrand