Annons
Insändare

Ett körkort löser inte problem

En handfull socialdemokrater har på insändarsidan försvarat sitt förslag om gratis körkort till stadens unga.
Insändare • Publicerad 18 augusti 2006

En nästintill hjärteskärande retorik som tar sin utgångspunkt i att alla ungdomarnas stora problem löses med alexanderhugget – gratis körkort. Må så vara hänt.

Låt oss leka med tanken att Socialdemokraterna vinner egen majoritet i höstens val. Låt oss också inbilla oss att de verkligen genomför det utlovade förslaget om gratis körkort.

Annons

Betänkt bara att inget är gratis. Allt måste någon gång betalas av någon. Men finansieringen av förslaget är inte något som nämns när socialdemokraterna öser löften ut sitt till synes aldrig sinande ymnighetshorn.

Trelleborgs kommun har inte så mycket pengar i sin budget som bara ligger och väntar på att bli använda. Pengarna till körkortsreformen måste med andra ord tas någonstans ifrån. Det ena alternativet som står till buds är att pengar lösgöres via besparningar. Med andra ord, in och skär än mer i den befintliga verksamheten. Frågan är då hur många lärartjänster som kommer att behövas sparas bort. Eller är det kanske äldreomsorgen som får ta smällen?

I stället för att tillskjuta pengar till att utveckla stadens rika kulturliv får s-regimen gå in och skära i den. Ingen vet vem som får ta smällen. Det andra alternativet är att öka kommunens intäkter, det vill säga höja skatten. Det blir givetvis en skattehöjning som drabba alla i kommunen, även ni som redan idag har det dåligt ställt.

Frågan är vem som får betala när Egil bjuder på körkort? Svaret blir som alltid, du, kära skattebetalare, vare sig du vill eller inte.

Ulf Bingsgård

moderat och kandidat till kommunfullmäktige

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons