Annons
Insändare

Ett dyrt liberalt trolleritrick

I valet 2018 fick Liberalerna i Trelleborg 4,46 procent av rösterna och två mandat.
Publicerad 22 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Henrik Silfverstolpe, kommunalrådet som kallas demokratisamordnare och som ska vara en brobyggare och en fredsmäklare mellan styret och oppositionen, har dock misslyckats med att ur sin trollkarlshatt plocka fram vita duvor, skriver signaturen Besviken väljare.
Henrik Silfverstolpe, kommunalrådet som kallas demokratisamordnare och som ska vara en brobyggare och en fredsmäklare mellan styret och oppositionen, har dock misslyckats med att ur sin trollkarlshatt plocka fram vita duvor, skriver signaturen Besviken väljare.Foto: Tomas Nyberg

Det gick sämre i valet 2022. Partiet tappade 213 röster och hamnade på 3,67 procent av rösterna men behöll sina två mandat.

Under förra mandatperioden spelade Liberalerna en relativt undanskymd roll men minnesgoda läsaren minns kanske Henrik Silfverstolpes kritik mot Sverigedemokraterna i många olika frågor.

Annons

Den här mandatperioden är det ”annat ljud i skällan” och Liberalerna har lyckats med ett fantastiskt förvandlingsnummer.

• Ulf Bingsgård är kommunfullmäktiges ordförande.

• Henrik Silfverstolpe är ett av fyra kommunalråd.

• Kristoffer Lindstrii är ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

• Partiet har representanter i alla nämnder och i ett par av kommunens bolag.

”…Liberalerna har lyckats med ett fantastiskt förvandlingsnummer.”
Besviken väljare

Detta måste betraktas som ett enastående förvandlingsnummer och ”trollkarlen” heter Henrik Silfverstolpe som nu även lyckats trolla bort de flesta av tvivlen som Liberalerna hade kring Sverigedemokraternas politik.

Eller är det inget trolleri-trick? Är det kanske bara en jakt på mer makt som ligger bakom? Om så är fallet har Liberalerna fått enastående bra betalt av övriga i Trelleborgs styre.

I grunden är det lilla, lilla partiets krav för att stötta M, SD och KD, det som varit startpunkten till att spaltmeter har skrivit om en för stor politisk organisation (fyra kommunalråd) och höga arvoden. Liberalerna har dock gått ”under radarn” och klarat sig undan den ”högljudda massans” ilskna rop.

Det kan också betraktas som ett trolleri-nummer av rang.

Henrik Silfverstolpe, kommunalrådet som kallas demokratisamordnare och som ska vara en brobyggare och en fredsmäklare mellan styret och oppositionen, har dock misslyckats med att ur sin trollkarlshatt plocka fram vita duvor. Aldrig tidigare har väl osämjan mellan styret och oppositionen varit större. För att återskapa ett bättre klimat mellan styret och oppositionen samt att öka förtroende för politikerna i Trelleborg krävs ett förvandlingsnummer som inte ens Joe Labero skulle klara av. Som TA:s krönikör skrev för ett tag sedan: Botten är nådd.

Besviken väljare

Annons
Annons
Annons
Annons