Annons
Insändare

Erotikmässan passar inte i Parken

Insändare • Publicerad 2 oktober 2006

Svar på Skattebetalares insändare i TA den 29 september:

Kulturnämndens ledamöter ansvarar för att mål, inriktning, omfattning och kvalitet bedrivs i enlighet med kommunfullmäktiges beslut. Nämnden ska däremot inte lägga sig i det rent praktiska utförandet. För detta ansvarar varje enhet inom förvaltningen.

Annons

Parken, före detta Folkets hus och park, är en av kulturnämndens många grenar.

I Parken bedrivs olika typer av verksamhet. Målet är att det ska vara ett kultur-, förenings- och konferenshus, vilket det också är. Lokalerna hyrs i mycket stor utsträckning också ut till externa aktörer som bedriver verksamhet av alla slag, bland annat bingo, politiska möten, fester, konserter, konferenser, mässor, loppis med mera. Bokningen av dessa arrangemang sker vanligtvis rent rutinmässigt.

I de fall lokalerna bokas av externa aktörer tas en hyra ut för att finansiera Parkens kostnader. Vi kan bara konstatera att arragemang av typen Erotikmässan inte är ett arrangemang som passar i våra lokaler.

Mait Risberg,

kulturnämndens

ordförande

Jörgen Flink,

kulturchef

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons