GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Enklaste besparingen i mannaminne?

Som politiker är det ofta svårt att få igenom besparingar; här är ett förslag med folklig förankring som ger mer än 20 miljoner.
Publicerad 16 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Under tiden fram till nästa val, skapa förtroende genom att visa samma tvärpolitiska enighet som ni lyckats skapa i arvodesfrågan i andra frågor, uppmanar skribenterna.
Under tiden fram till nästa val, skapa förtroende genom att visa samma tvärpolitiska enighet som ni lyckats skapa i arvodesfrågan i andra frågor, uppmanar skribenterna.Foto: Andreas Mårtensson

Aktuell situation: Beslut om politisk organisation och beslut om arvoden har inte vunnit laga kraft och gäller inte. Politiska organisationen har insett gjorda fel och meddelat förvaltningsrätten detta. Att nu utnyttja tillfället att ”göra om - göra rätt” är lysande.

Fokus framåt: Öda inte energi på att göra om samma fel igen, gå till ruta ett och gör om. Följ godkänd budget. Ingen nykonstruerad organisation. Skapa inte dryga omställningskostnader. Kort sagt; inga fördyringar i spartider.

Ge demokratin respekt: Ta er tid till nästa val att presentera er önskade organisation, vad den syftar till och presentera era tilltänkta kandidater för väljarna. Låt oss förstå vad ni vill göra. Under tiden fram till nästa val, skapa förtroende genom att visa samma tvärpolitiska enighet som ni lyckats skapa i arvodesfrågan i andra frågor. Vi väljare förstår att majoriteten styr och att oppositionen inte kan få igenom allt, men ska bevaka och påverka och se till att vakta demokratin. Rollerna kan ju ändras i nästa val. Tala respektfullt med varandra.

Därför vill väljarna att ni ska delta i det politiska livet;.

Rösta; för, emot, lägg ner rösterna, begär votering, begär återremiss, få protokollsantecknat eller lämna reservationer med mera.

Sluta upp med ”vi deltar inte i beslutet” det klingar lite obehagligt likt och illa, som de gängkriminellas ”ingen kommentar”. Allt i akt och mening att den ”sanna bilden” kommer senare och i efterhand ska oskulden verifieras.

Se till att i god Trelleborgsanda få färdigt igångsatta projekt likt Ebbemuséet.

Låt initiativet med Victoriasalongen vara ett inspirerande ljus och skapa tillgänglighet för innevånare och turister till våra faciliteter.

”Sluta upp med ”vi deltar inte i beslutet” det klingar lite obehagligt likt och illa, som de gängkriminellas ”ingen kommentar”.”
Thomas Nilsson och Berit Eldemar Nilsson

Förtroendetappet: Mycket av väljarnas förtroende har politikerna förbrukat på rekordtid genom att inte redovisa sina intentioner och visioner före valet så vi kunde fått välja. I valet har ni inte gett oss möjlighet att välja en överdådig politisk organisation med sex kommunalråd. När väljare pådyvlas oredovisade, obudgeterade onödiga kostnader ska vi tiga. När politiker slarvar och inte följer lagar ska vi tiga. Opponerar väljarna sig i demonstrationer ser inte politikerna det. Kommunen har problem att försöka beräkna kostnadseffekterna av sitt beslut. Inte ens de så fyndiga Trellekronorna hjälper att fylla ett skapat budgethål…

I spartider ges den enklaste besparing i mannaminne:

• Vi är nöjer oss med av er tidigare budgeterad organisation.

• Ett kommunalråd räcker.

• Ett oppositionsråd räcker.

• Insyn från 2:a vice räcker.

• 40 procent till ordföranden räcker.

• Vi ser att ni kan bli eniga i frågor – utnyttja detta.

I den situation ni satt er i blir det kanske lättare att bemanna skutan om ni blir färre. För att häva jäv, be om resurser utanför kommunen att bereda arvodena. Vill ni fortfarande ändra organisationen? – Välkommen i valrörelsen 2026!

Thomas Nilsson och Berit Eldemar Nilsson