Annons
Insändare

Enkel ekvation…

Insändare • Publicerad 10 juni 2005

Svar till Ingvar Landqvist (den 27 maj).

Jag är mycket imponerad av ditt sätt att skriva på rim och ramsa. Ännu mer imponerad av att du bryter mot en regel, men ändå anser dig

Annons

skulle ha en varning först, med gällande regler tryckta på baksidan, innan du får en anmärkning. Du tycker inte alls att det liksom är din egen skyldighet att ta reda vad som gäller?

Mest imponerad är jag av att du, utan att skämmas ger p-vakten - som bara utfört ett arbete - spott och spe för ett fel som du själv begått.

Har du besökt städer som inte har parkeringsvakter? Till exempel Rom...

I ditt fall kan du med 98 procents säkerhet räkna med att det är en medmänniska, troligtvis din granne, som ringt kommunen och klagat därför att du upptar en parkeringsplats längre tid än tillåtet och på så vis hindrar andra att utnyttja förmånen att kunna lämna sin bil i närheten av dit man ska. Genast skickas p-vakten ut för att se till att regler som gäller alla, åtföljs av alla, även dig.

Som du vet, arbetar p-vakter främst med säkerhet och framkomlighet, så har det varit på en "undangömd" plats där du inte hindrat varken det ena eller andra, kan du fortsättningsvis räkna med att "Tjänaren med Argusöga" är en fegis som inte vågat be dig flytta bilen själv, utan skickat en p-vakt att göra jobbet.

Nu blir grannen nöjd när lappen sitter på din ruta och du får betala för ditt "brott" mot grannsämjan där du låtit egoismen styra. Stort eller litet, inte ens du kan väl välja och vraka (som anställd) på ditt jobb bland vilka uppgifter du ska utföra? Se där skiljer sig inte p-vaktens jobb ifrån ditt.

Står en bil fel, får den en anmärkning. Enkel ekvation...

Jag ser fram emot att få imponeras av en ny ramsa skriven av dig där du ber kommunens p-vakter om ursäkt.

Carina Weiland

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons