Annons
Insändare

Endast ett hus riskerar att rivas

Svar till Lennart Sjöstrand (den 9 juli).
Insändare • Publicerad 12 juli 2013
Den byggnad som i dag inrymmer Samhalls verksamhet, i det som en gång i tiden var ett slakteri, är den enda byggnad som riskerar att rivas, skriver kommunalrådet Ulf Bingsgård.
Den byggnad som i dag inrymmer Samhalls verksamhet, i det som en gång i tiden var ett slakteri, är den enda byggnad som riskerar att rivas, skriver kommunalrådet Ulf Bingsgård.Foto: Claes Nyberg

Lennart Sjöstrand ställer frågan om det är ok att ha en infart till hamnen vid Östra skolan. Svaret är enkelt, för svaret är "Nej" om du menar en infart för bilar och lastbilar. Infarten som funnits ett antal år för järnvägstrafik kommer så klart vara kvar. Vilka ställningstagande som gjorde då, en gång i tiden, kan jag inte svara på, när hus revs och järnvägen lades granne med skolan.

När det gäller den nya infarten till hamnområdet på öster finns det i dag endast ett hus som riskerar att rivas. Det är den byggnad som i dag inrymmer Samhalls verksamhet, i det som en gång i tiden var ett slakteri. Det är där som genombrottet kommer att göras och det är den lösning på trafiksituationen som kommunstyrelsens för några år sedan beslöt att förorda. Trafiken från Ringvägen kommer ledas ner genom Östra industriområdet, ansluta till dagens riksväg 9 för att ansluta hamnområdet vid gamla slakteriet.

Det är den lösning som ansågs vara den bästa ur många perspektiv. Bland annat handlar det om att göra så lite ingrepp i den befintliga bebyggelsen samt få en så effektiv trafiklösning som möjligt.

Nilla Olsson
Ulf BingsgårdKommunstyrelsens ordförande/kommunalrådKommunstyrelsenTrelleborgs kommun
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons