Annons
Insändare

En vanlig sommarlördag på Smygehuk

Fick härom dagen valsedlar från Moderaterna med texten ”Vi skapar framtidens Trelleborg”,
Insändare • Publicerad 10 september 2014
En helt vanlig sommarlördag 2014.
En helt vanlig sommarlördag 2014.Foto: 

Visst, om ni menar trafikkaos, vrickad ringväg med massor av rondeller som skapar mängder av avgaser och buller samt en mångfald av ogräs, halvvissna palmer, uselt gatuunderhåll, så naturligtvis har ni skapat ett annorlunda Trelleborg. Men att kalla detta framtidens Trelleborg, är väl ändå att ta i herr Bingsgård. Tar vi sedan byarna i kommunen och då tänker jag främst på kommunens turistmål nr. 1, Smygehuk.

Parkering och campingplats här är fyllda till sista plats.

Annons

Det skall också nämnas att nere på udden fanns samtidigt fyra campingbilar samt ett tiotal personbilar, nere på kajen vid båtarna fanns en tysk campingbil, detta trots er fantastiska satsning på två farthinder (årets stor satsning) för att minska trafiken ner till udden. Vad gäller beslut om farthindren var tydligen tekniska nämndens ordförande, tekniska förvaltningen och utvecklingsbolaget involverade i beslutet. Fantastiskt.

Hjälper farthindren? Naturligtvis inte. Har man gjort något som hindrar tången att ”segla” in i hamnen? Naturligtvis inte. Har man åtgärdat parkeringen så fler bilar får plats? Naturligtvis inte. Herr Bingsgård yrade om ett entréhus för cirka sex till sju år sedan, är det byggt – naturligtvis inte. Det som kommit på plats, är ett udda toaletthus som stilmässigt ej passar in i denna miljö. Och herr Bingsgård önskar vår röst i valet, skrattretande.

Något som förvånar mig är att Miljöpartiet ingår i den så kallade femklövern. Jag trodde att Miljöpartiet prioriterade miljön, men så är tydligen inte fallet i Trelleborgs kommun.

Avslutningsvis. Det finns för närvarande endast ett parti med sunda åsikter gällande Trelleborg. Söderslätts partiet.

Nilla Olsson
Kjell Bergman, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons