GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En vacker syn för klimatförespråkare

Just nu råder det stora diskussioner och protester om etablering av vindkraftverk och framförallt vindkraftsparker.
Publicerad 22 oktober 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att se vindkraftverk på landsbygden är en vacker syn för klimatförespråkaren men en styggelse för klimatförnekaren, skriver Rolf Olsson.
Att se vindkraftverk på landsbygden är en vacker syn för klimatförespråkaren men en styggelse för klimatförnekaren, skriver Rolf Olsson.Foto: Lars Johansson

Jag tror att det beror på vilka glasögon man har. Är man en klimatförnekare eller en klimatförespråkare kan det färga vilket val man gör. Att se vindkraftverk på landsbygden är en vacker syn för klimatförespråkaren men en styggelse för klimatförnekaren.

Om vi skall komma till rätta med utsläppen som skadar hela vår existens måste vi satsa på förnybar energi. Där är enskilda vindkraftverk, som till exempel en lantbrukare satsar på, samt vindkraftsparker en given förutsättning för att genomföra det. Detta tillsammans med solcellsparker och givetvis solceller på diverse byggnader.

Ska vi stoppa huvudet i sanden, likt strutsen, och tro att klimathotet inte existerar?

Rolf Olsson