Annons
Insändare

En storsatsning – men med en tom kassakista

Har läst flera insändare i TA om hur viktigt det är att TFF är kvar i superettan.
Insändare • Publicerad 23 november 2012

Där skrivaren tycker att i princip alla trelleborgare har sviket laget. Den "trogna" publiken vill ju se på bra fotboll och det har inte TFF fixat. Det är förmodligen därför dessa inte har köpt biljett. Resten av trelleborgarna inklusive undertecknad är bevisligen inte ett dugg intresserad av fotboll. Myten att marknadsvärdet är högt att ha ett lag i de två högsta serierna är betydligt överdrivet. För om så vore fallet skulle trelleborgsföretagen givetvis ha sponsrat med högre belopp så att TFF inte skulle hamna där de är nu.

När man läste i TA under hösten att om TFF blir kvar i superettan skulle det kosta cirka 150 miljoner kronor att bygga om Vångavallen. Enligt kommunen fanns inte dessa pengar i "kassakistan" utan man skulle låna upp. Från detta perspektiv blir man ju storligen förvånad att man skall lägga ner matställen som Akka och Gröningen. Enligt Gunnar Grafström (M) kostar det cirka 200–300 kronor per person per måltid att ha kvar denna service.

Annons

Har någon räknat ut vad det skulle kosta per betalande åskådare för Vångavallens ombyggnadd (blir inte av) – 150 miljoner kronor, samt ny konstgräsplan i Anderslöv 5,6 miljoner kronor enligt en artikel i TA. Dessutom har jag hört att det skall anläggas en konstgräsplan i Smyge för förmodligen samma summa pengar som i Anderslöv. Dessutom har vi kostnaderna för underhåll och för alla andra fotbollsarenor i kommunen. Här vet jag givetvis inga summor. Det vore intressant att se denna kostnad per åskådare/år.

Anledningen till nerläggningen är enligt Gunnar Grafström att kommunen inte skall konkurrera med privata intressenter. Den service som dessa två matställen har gett i respektive närområde måste man ta med i beräkningarna innan man beslutar om nerläggning. Vad jag har förstått är de flesta matgästerna äldre personer. Ingen av dessa kommer/kan ta sig till matställen som ligger längre ifrån.

PS. Det är synd att man inte kan spela fotboll i Sandmöllan för då hade inte den fått förfalla.DS.

Nilla Olsson
Skattebetalare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons