Annons
Insändare

En sorgens dag som får konsekvenser

Insändare • Publicerad 27 juni 2007

Det var med bestörtning man vandrade hemåt från kommunfullmäktigemöte den 18 juni efter det att möjligheterna till ett snabbt igångsättande av E6 gått i graven.

Socialdemokrater med sina nyvunna vänner sverigedemokraterna valde, tillsammans med några få moderater som hamnat fel i tillvaron och som inte accepterar fattade beslut med stor enighet, att krossa alliansens och kommunstyrelsens förslag. Per Klarberg (sd) började mötet med en hyllning till regionen för att ha tagit beslutet om en förskottering till Maglarp. Efter det att socialdemokraterna manglat sverigedemokraterna under ajourneringen gjorde man helt om trots att han röstat för alternativ 1 i kommunstyrelsen. Knappast förtroendeingivande.

Annons

Förmodligen visste man inte vad man tog ställning för och emot i kommunstyrelsen. Nu bär sossar och sverigedemokrater ansvaret för eventuella förseningar i denna fråga.

Det talades mycket om enighet. Sex partier skulle ändra inställning till förmån för ett för att enighet skulle uppstå. Är det inte lättare då att ett parti ansluter till de sex?

Vi är många partier som håller fast vid alternativ 1 och inte avser ändra detta. Så var i denna enighet skulle bestå förstår inte jag. Vi andra vill till exempel inte ha en dragning förbi två skolor. Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson tyckte uppenbarligen det var bättre att spräcka alliansen och dess enighet än att inte vara överens med s. Märkligt.

Sedan är det bara att konstatera att man omöjligt kan lita på missnöjespartier. Deras framfart leder bara till kaos eftersom det enbart handlar om populism som kommuninvånarna får betala mycket dyrt för. De ändrar inställning hur som helst.

Nu har denna fråga stötts och blötts i så många år och nu fanns chansen att komma igång 2008 men då smyger partitaktik och personliga vendettor in i stället.

Detta är när politik är som sämst. Det är en skam och jag tror både region och regering ser med förvånade ögon på beslutet.

Catherine Perssons taktik gick hem och hon är att gratulera till detta men förlorarna är alla som pendlar och alla övriga kommuninvånare också för den delen. Elva tusen namnunderskrifter lämnades in till regeringen från trelleborgarna om en skyndsam behandling. Vad tycker de i dag?

Som Patrik Holmberg sa "Jag skall tänka på varje gång jag kör på E6 de kommande åren att här kunde en motorväg stått om trelleborgspolitikerna hade varit eniga".

Om det blir en motorväg blir det förmodligen bara till Skegrie och sedan är det stopp. De flesta olyckor sker mellan Trelleborg och Skegrie. Man är både ledsen, arg och förtvivlad att politik kan vara så uselt och taktiskt som detta möte visade på. Att man sedan försöker linda in det med ord som ödmjukhet och annat gör inte saken bättre.

Framtiden får visa betydelsen av beslutet och det kan bli stora konsekvenser för både kommuninvånarna och de politiska partierna. Detta hade kunnat undvikits. Nu får vi leva på det lilla hopp som finns.

Mats Svensson, kd

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons